تاریخچه میوه خشک :
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه میوه خشک بیشتر بدانیم کافیست به برگ های دیرین تاریخ و در قالب لوح ها و اکتشافات باستان شناسی سفری به گذشته داشته باشیم.
این که آیا می توان میوه خشک را به عنوان اولین صنعت فرآوری یاد برد نیاز به یک تحقیق عمیق دارد اما آنچه مسلم است مسیر تولید میوه خشک را خود طبیعت به انسان آموخته است!

فراتر از اکنون!
یافته های باستان شناسی نشان می دهد که استفاده از خشکبار و میوه خشک به عنوان یک روش نگهداری غذا در دوران باستان بسیار رایج بوده است.
برای مثال، در مصر باستان وتمدن پر فروغ ایران و بین النهرین ، خشک کردن انواع مختلفی از میوه ها و سبزیجات به منظور استفاده در فصل های بعدی بسیار معمول بوده است.
باستان شناسی همچنان عقیده دارد که خشکبار و میوه خشک به عنوان یک روش تجارت نیز در دوران باستان محسوب می شده .
بطوریکه در تجارت قرون گذشته خشکبار و میوه خشک به عنوان یک نوع ارز تجاری بسیار محبوب بوده است. همچنین، در برخی نقاط جهان، مانند شرق دور، خشکبار و میوه خشک به عنوان یک نوع خوراکی مقدس نیز محسوب می گردید.

روشی عالی برای تجربه مجدد
علاوه بر تجارت در قرون گذشته خشک کردن میوه خشک برای حفظ ذخیره غذایی و آذوقه نیز در نظر گرفته می شد.در اصل واژه خشکبار به روشی اطلاق می شده که اجداد ونیاکان ما برای فرار از قحطی های غیر قابل پیش بینی و همچنین در کوچ نشینی از آن استفاده می کردند.
خشک کردن میوه باعث میشد انسان مزه محصولات دلخواه را در فصلی غیر رسمی تجربه نماید قطعا این روش تنهاترین و مطمئن ترین شیوه انبار داری و ذخیره کردن میوه ها و خشکبار بوده است .
خشکبار و میوه خشک در متون ومنابع فارسی
در متون و منابع تاریخی ایران نیز استفاده از خشکبار و میوه خشک به عنوان یک روش نگهداری غذا و تأمین غذایی در طول سال بسیار رایج بوده است.
برای مثال، در شاهنامه فردوسی، اشاره به خشکبار و میوه خشک به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی و تجارتی ایران در دوران باستان صورت گرفته است(آیین شب یلدا).
جمع بندی نهایی
آنچه به طور مختصر به عنوان تاریخچه میوه خشک قید شد تنها اشاراتی کوچک به شیوه مصرف این محصول غذایی توسط نیاکان بشر ودر کنار آن فروش مازاد آن محسوب میگردد.
با به کار گیری صنایع در قرون بعدی این صنعت شکل دیگری گرفت واز شکل کسب وکاری عدی به تجارتی بزرگ تبدیل گردید که امروزه مشتریان خاص خود را داراست…